Hajdúböszörményi Szálláshelyek

Hajdúböszörmény

Szervezett programok

Tájházak útján

A program során megismerhetik (tárlatvezetéssel) Hajdúböszörményi Tájházakat és Hajdú-Bihar megye utolsó Népi Hajdúházát, melyek hűen tükrözik a XVIII-XIX. századi népi építészet legfontosabb elemeit. A program során vendégeink kemencében sült pogácsát kóstolhatnak és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.   A program szekerezéssel zárul.

 • Részvételi díj: 2.700 Ft/felnőtt, 2.500 Ft/gyerek
 • Időtartam: 2 óra
 • A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul.

A Bocskai tér gyöngyszemei

Történelmi túránk során megismerjük főterünk legfontosabb látnivalóit, hajdú múltunk gyökereit (Bocskai szobor, Hajdúsági Múzeum, Városháza – Báthory terem, Táncoló hajdúk szoborcsoport).

 • Részvételi díj: 5.000 Ft/csoport, valamint 500 Ft/felnőtt illetve 250 Ft/gyerek
 • Időtartam: 2 óra
 • A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

Templomséta

Az érdeklődők egy rendhagyó templomtúrán vehetnek részt. A program igény esetén vasárnap reggel 9 órakor indul a Bocskai téri református templomban, ahol a szentmise után megtekintjük a közelmúltban felújított orgonánkat, amely a világhírű Angster-cég terméke, s egyben a hazánkban található vidéki orgonák közül az egyik legnagyobb. A túránkat a Kálvin téri Református templomban folytatjuk, ahol megtekintjük a templom Harangkiállítását. A sétánk során betekintést nyerünk a katolikus hitéletbe is a görög-illetve a római katolikus templomok megtekintése révén.

 • Időtartam 2,5 óra
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/csoport

A természet csodái-kirándulás Bodaszőlőre

Rövid vonatozás után megérkezünk Hajdúböszörményből Bodaszőlőre, ahol már egy lovasszekér várja a vendégeket. A program során erdei állatok megtekintésében, gombászati, vadászati bemutatóban lehet részünk. A szekerezés során útba ejtjük a Középkori Zeleméri templomromot, ahol megismerhetjük Boda Katalin legendáját. A kocsikázás utolsó állomása a Bodaszőlői Pihenőház, ahol finom slambuccal várják a csoportot.

 • Időtartam: kb. 4 óra
 • Részvételi díj:10. 000 Ft/csoport, valamint 900 Ft/felnőtt illetve 650 Ft/gyerek
 • A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

Erdei túra

A gyalogtúrát egy kis vonatozással kezdjük. Hajdúböszörményből Zelemérre utazva, megtekinthetünk egy középkori eredetű műemléket a Csonkatornyot, mely neolitkori mesterséges halmon áll. Folytatva utunkat az erdőben, a sárga jelzésen haladva a Gyöngyvirágos Természetvédelmi Területet is érintjük, mely különösen szép látványt nyújt. A 10 km-es túra 4-6 óra alatt teljesíthető és túravezető segítsége is kérhető

 • Félnapos túra díja: 15.500- Ft/csoport
 • Egész napos túra díja: 23.000- Ft/csoport

Madármegfigyelő túra

Ismerje meg a Hortobágy északi-pusztáinak csodálatos madárvilágát és természeti értékeit! Felkészült túravezetők és tolmácsok segítik Önt, hogy Magyarország első nemzeti parkjának látogatható illetve puffer területein, az adott időszak lehetséges legtöbb látnivalóját ismerhesse meg egy félnapos terepjárós kirándulás keretében.

 • Részvételi díja (minimum 2 fő – maximum 6 fő)
  - tolmácsolás nélkül (magyar nyelvű vezetéssel):    9.900,- Ft/fő
  - angol vagy német tolmácsolással:  12.900,- Ft/fő
 • A díj a díjmentes kiállást – Hajdúböszörményben és 20 km-es körzetében – a személyszállítás, a nemzeti parki belépő, a túravezetés és szükség szerint a tolmácsolás, távcsőhasználat és a frissítők költségeit tartalmazza.

 

A programjainkra való jelentkezés előzetes egyeztetést igényel.

Az árak tartalmazzák a program leírásában szereplő valamennyi szolgáltatást.

További információ és jelentkezés:

Tourinform Hajdúböszörmény

4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.
Tel :+36 52/561-851
e-mail :Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.